Si tens una gran producció de tomàquet madur, és el moment de fer-ne conserva
Procediment:
- Netejar bé els tomàquets
- Pelar-los i posar a una olla
- Triturar amb minipimer
- Posar-los en una gran paella amb oli i sal
- Fregir durant una bona estona perquè s'evapori l'aigua que porten. Concentrar.
- Deixar refredar uns minuts i envasar en pots de vidre, prèviament esterilitzats.Omplir fins a dos milimetres del final del pot.
- Tapar els pots en calent i deixar refredar de cap per avall perquè es faci el buit.
- Conservar-los en un lloc fresc i sec.
Observacions:
- Com que el tomàquet es fa fregir amb oli, ja té una temperatura molt alta que fa que no cal esterilitzar posteriorment.
- Les tapes dels pots va bé que quedin ben hermètiques perquè facin el buit quan es refreda. A l'obrir un pot de la conserva fa el plof.
- Va bé d'utilitzar pots de vidre esterilitzats prèviament amb aigua a 100 graus, però netejar-los bé amb aigua calenta pot ser suficient.
- Com que no tinc un rebost fresc i sec, els guardo a la nevera.
- Si obro un pot i no l'utilitzo tot, la resta la congelo per un altre dia.
- El tomàquet fet així és exquisit, amb una bona pasta, formatge i orenga.
Procediment:
- Netejar bé els tomàquets
- Pelar-los i posar a una olla
- Triturar amb minipimer
- Posar-los en una gran paella amb oli i sal
- Fregir durant una bona estona perquè s'evapori l'aigua que porten. Concentrar.
- Deixar refredar uns minuts i envasar en pots de vidre, prèviament esterilitzats.Omplir fins a dos milimetres del final del pot.
- Tapar els pots en calent i deixar refredar de cap per avall perquè es faci el buit.
- Conservar-los en un lloc fresc i sec.
Observacions:
- Com que el tomàquet es fa fregir amb oli, ja té una temperatura molt alta que fa que no cal esterilitzar posteriorment.
- Les tapes dels pots va bé que quedin ben hermètiques perquè facin el buit quan es refreda. A l'obrir un pot de la conserva fa el plof.
- Va bé d'utilitzar pots de vidre esterilitzats prèviament amb aigua a 100 graus, però netejar-los bé amb aigua calenta pot ser suficient.
- Com que no tinc un rebost fresc i sec, els guardo a la nevera.
- Si obro un pot i no l'utilitzo tot, la resta la congelo per un altre dia.
- El tomàquet fet així és exquisit, amb una bona pasta, formatge i orenga.