Cireres d'arboç


Es pot fer una bona melmelada. Se'n poden trobar a 500-1000 metres en els boscos de la mediterrània









Procediment per fer la melmelada

- Collir uns 200 grams de cireretes madures (vermelles)

- Posar a macerar 12 hores amb 100 grams de sucre




- Triturar bé amb el minipimer

- Fer bullir 15 minuts , afegint una mica d'aigua perquè no s'enganxi

- Deixar reposar 5 minuts

- Posar en un envàs en calent i deixar refredar cap per avall



observacions

- Millor menjar-ne poques, perquè poden resultar indigestes

- Porten etanol, antigament se'n feia vinagre casolà

- Hi ha històries a la mitologia grega en que apareix  l'arboç com a símbol de la inmortalitat

- També se'n diu cireretes de pastor

- En castellà es diu madroño

- A les Guilleries, entre octubre i desembre està ple de cireretes madures

- Pa amb mantega i una mica  d'aquesta melmelada, És exquisita.