Es pot fer una bona melmelada. Se'n poden trobar a 500-1000 metres en els boscos de la mediterrània
Procediment per fer la melmelada
- Collir uns 200 grams de cireretes madures (vermelles)
- Posar a macerar 12 hores amb 100 grams de sucre
- Triturar bé amb el minipimer
- Fer bullir 15 minuts , afegint una mica d'aigua perquè no s'enganxi
- Deixar reposar 5 minuts
- Posar en un envàs en calent i deixar refredar cap per avall
observacions
- Millor menjar-ne poques, perquè poden resultar indigestes
- Porten etanol, antigament se'n feia vinagre casolà
- Hi ha històries a la mitologia grega en que apareix l'arboç com a símbol de la inmortalitat
- També se'n diu cireretes de pastor
- En castellà es diu madroño
- A les Guilleries, entre octubre i desembre està ple de cireretes madures
- Pa amb mantega i una mica d'aquesta melmelada, És exquisita.