Una amiga m'ha regalat aquests codonys de Soria. Fan molta olor, s'utilitzen com ambientador natural i també per fer confitura

Procediment per fer la confitura
- Netejar-los bé amb aigua i un fregall rescant la pell. Tallar-los a trossos, no cal treure la pell
- Posar 1 Kg de codony i 600 grams de sucre

- Fer maceració durant 24 - 48 hores
- Fer bullir 30-40 minuts , a foc lent , sense afegir gens d'aigua, amb el propi suc que s'ha fet durant la maceració. Si quedés molt sec afegir el mínim d'aigua necessaria per seguir bullint.
- Triturar tot amb minipimer (en calent) i posar en un motlle.
- Deixar refredar i esperar 24 hores per treure del motlle.
( Es pot posar també un suc de llimona mentres estar bullint, cap al final , però jo no li posu, a mi m'agrada molt dolç.)
Observacions
* Si tens problemes de restrenyiment , no mengis codony !!!
* Si tens problemes de diarrea, tingues sempre a punt confitura de codony,, fins i tot quan és causada per prendre alguns medicaments o tractament mèdic.
* Es pot fer en amanides, per postre amb formatge, per esmorçar amb pa i imantequilla.
* En una nevera que no faci humitat s'aguarda per tot l'any
* A qui et regala els codonys li has de donar a provar la confitura.