Recepte de la meva col.lega Malós Gomez , que en sap molt de melmelades
Ingredients:
·
900g
de llimones
·
El
suc de 2 llimones
·
2,6
l d’aigua mineral
·
1,4
K de sucre
1. Pelar, amb un pelador la part groga
de les llimones.
2. Tallar-les a tires petites,
ficar-les en un pot amb 600ml d’aigua mineral i el suc de 2 llimones (opcional,
jo no ho faig). Bullir-les tapades a foc lent, fins que siguin toves.
3. Tallar la fruita a trossos, afegir
1,4 l d’aigua mineral , tapar i bullir unes 2 horesfins que siguin toves.
4. Escórrer la fruita, conservant el
líquid, si pot ser amb una tela o amb un colador fi, deixant gotejar uns 15
minuts.
5. Tornar a posar la fruita en un pot
amb 600ml d’aigua i coure a foc lent durant 20 minuts. Escórrer, ajuntant al
líquid anterior(4). La resta de fruita ja es pot llençar.
6. Fer la prova de la pectina: agafar
amb una cullereta líquid, deixar-lo refredar en un got i afegir-li alcohol
metílic (metanol, alcohol de cremar). Si es forma un quall, ja està prou
bullit. En cas contrari, bull de nou per reduir una mica el líquid i torna-ho a
provar.
7. Afegir als líquids el sucre i
remoure fins dissolució.
8. Afegir les tires (2), i bullir uns
15 minuts.
9. Passar als pots esterilitzats prèviament, repartint les
tires.
Bon profit!!!