melmelada de llimona

Recepte de la meva col.lega Malós Gomez , que en sap molt de melmelades















Ingredients:
·         900g de llimones
·         El suc de 2 llimones
·         2,6 l d’aigua mineral
·         1,4 K de sucre

1.     Pelar, amb un pelador la part groga de les llimones.
2.    Tallar-les a tires petites, ficar-les en un pot amb 600ml d’aigua mineral i el suc de 2 llimones (opcional, jo no ho faig). Bullir-les tapades a foc lent, fins que siguin toves.
3.    Tallar la fruita a trossos, afegir 1,4 l d’aigua mineral , tapar i bullir unes 2 horesfins que siguin toves.
4.    Escórrer la fruita, conservant el líquid, si pot ser amb una tela o amb un colador fi, deixant gotejar uns 15 minuts.
5.    Tornar a posar la fruita en un pot amb 600ml d’aigua i coure a foc lent durant 20 minuts. Escórrer, ajuntant al líquid anterior(4). La resta de fruita ja es pot llençar.
6.    Fer la prova de la pectina: agafar amb una cullereta líquid, deixar-lo refredar en un got i afegir-li alcohol metílic (metanol, alcohol de cremar). Si es forma un quall, ja està prou bullit. En cas contrari, bull de nou per reduir una mica el líquid i torna-ho a provar.
7.    Afegir als líquids el sucre i remoure fins dissolució.
8.    Afegir les tires (2), i bullir uns 15 minuts.
9.    Passar als pots  esterilitzats prèviament, repartint les tires.


Bon profit!!!