A partir de la polpa se'n poden fer refrescos, xampú, cremes hidratants... o utilitzar-la directament
Procediment de preparació de la polpa
- Tallar dues o tres fulles de la planta
- Retallar les espines dels costats
- Netejar a raig d'aixeta el suc groc que desprèn, és l'aloïna
- Posar les fulles una hora en remull perquè s'hidrati una mica i es neteji bé tota la aloina
- Obrir la fulla longitudinalment i amb ajuda d'un ganivet o una cullera extreure tota la polpa de color blanc, vigilant de no trencar la part verda perquè quan es talla es desprèn més suc groc (aloïna)
- Triturar la polpa amb un minipimer i deixar unes hores a la nevera perquè desaparegui l'espuma que es forma al triturar
- Envasar en pots de vidre i guardar a la nevera
Observacions
- Es pot fer un xampú a l'oloe vera posant la meitat d'un xampú neutre i la meitat de polpa d'aloe
- Es pot fer una beguda deliciosa amb mitja sindria, mitja llimona, unes fulletes de menta i dues cullerades de la polpa d'aloe, tot triturat al minipimer.
- L'aloïna no és tóxica però és bastant corrosiva
- L'oloïna és de color groc i al cap d'unes hores s'oxida i es torna violeta.
- Si la polpa es manté blanca és que no ha quedat gens d'aloïna i si es torna rosada és que n'ha quedat una mica, però no passa res per consumir.
- Quan es fa un xampú d'aloe o crema hidratant, la part del xampú o crema que s'hi posa ja porta conservant suficient perquè es conservi durant molt de temps el producte fet a casa.
- Si es fa una beguda amb la polpa, l' àcid cítric de la llimona afegida és el conservant .
Procediment de preparació de la polpa
- Tallar dues o tres fulles de la planta
- Retallar les espines dels costats
- Netejar a raig d'aixeta el suc groc que desprèn, és l'aloïna
- Posar les fulles una hora en remull perquè s'hidrati una mica i es neteji bé tota la aloina
- Obrir la fulla longitudinalment i amb ajuda d'un ganivet o una cullera extreure tota la polpa de color blanc, vigilant de no trencar la part verda perquè quan es talla es desprèn més suc groc (aloïna)
- Triturar la polpa amb un minipimer i deixar unes hores a la nevera perquè desaparegui l'espuma que es forma al triturar
- Envasar en pots de vidre i guardar a la nevera
Observacions
- Es pot fer un xampú a l'oloe vera posant la meitat d'un xampú neutre i la meitat de polpa d'aloe
- Es pot fer una beguda deliciosa amb mitja sindria, mitja llimona, unes fulletes de menta i dues cullerades de la polpa d'aloe, tot triturat al minipimer.
- L'aloïna no és tóxica però és bastant corrosiva
- L'oloïna és de color groc i al cap d'unes hores s'oxida i es torna violeta.
- Si la polpa es manté blanca és que no ha quedat gens d'aloïna i si es torna rosada és que n'ha quedat una mica, però no passa res per consumir.
- Quan es fa un xampú d'aloe o crema hidratant, la part del xampú o crema que s'hi posa ja porta conservant suficient perquè es conservi durant molt de temps el producte fet a casa.
- Si es fa una beguda amb la polpa, l' àcid cítric de la llimona afegida és el conservant .