Melmelada de móra


Es pot fer més o menys dolça i de diferents textures.




Procediment per a fer una melmelada semi filtrada 

- Aconseguir 1200 gr de mores
- Netejar  bé
- Posar a macerar amb 800 gr de sucre entre 12 i 24 hores (relació mores- sucre 3:2)
- Repartir en dos recipients i escalfar.  (desprès d'una estona de bullir, el contingut d'un es filtrarà i el de l'altre no)
- Afegir una mica d'aigua i fer bullir durant uns 15 minuts. L'aigua s'evaporarà.




- Triturar amb minipimer el contingut dels dos recipients. En el que no es filtrarà deixar alguna mora mig sencera.
- Retirar completament  l'espuma que es forma al bullir, aixó és molt important.

















- Filtrar el contingut d'un dels dos recipients i ajuntar en el que no es filtre (ajuntar les dues parts).




- Afegir el suc de mitja llimona i bullir tot uns minuts més remenant contínuament, de manera que quedi el contingut homogeni.


- Envasar en calent,  en recipients prèviament esterilitzats, tapar i posar cap per avall per a que faci bé el buit. Els pots han d' estar completament plens fins a  0,4 cm de la tapa.






Observacions

- Es pot fer un deliciós "coulis" afegint a la melmelada un suc de llimona i filtrant.
- El filtre cal que tingui la malla adequada als pinyols de les mores





- Si es vol la melmelada menys dolça en lloc de la relació móres-sucre 3:2 es pot fer 2:1
- Perquè es conservi bé una melmelada el sucre és el consevant i fer el buit és important , abaixar molt la quantitat de sucre pot posar en risc la conservació.
- Una conserva que s'envasa després de bullir durant 20 minuts no és impresindible d'esterilitzar un cop envasat . Els pots si és necessari que siguin estèrils.  És imprescindible una esterilització final quan s'envasen productes no cuinats.