Es pot fer més o menys dolça i de diferents textures.
Procediment per a fer una melmelada semi filtrada
- Aconseguir 1200 gr de mores
- Netejar bé
- Posar a macerar amb 800 gr de sucre entre 12 i 24 hores (relació mores- sucre 3:2)
- Repartir en dos recipients i escalfar. (desprès d'una estona de bullir, el contingut d'un es filtrarà i el de l'altre no)
- Afegir una mica d'aigua i fer bullir durant uns 15 minuts. L'aigua s'evaporarà.
- Triturar amb minipimer el contingut dels dos recipients. En el que no es filtrarà deixar alguna mora mig sencera.
- Retirar completament l'espuma que es forma al bullir, aixó és molt important.

- Filtrar el contingut d'un dels dos recipients i ajuntar en el que no es filtre (ajuntar les dues parts).
- Afegir el suc de mitja llimona i bullir tot uns minuts més remenant contínuament, de manera que quedi el contingut homogeni.
Observacions
- Es pot fer un deliciós "coulis" afegint a la melmelada un suc de llimona i filtrant.
- El filtre cal que tingui la malla adequada als pinyols de les mores
- Si es vol la melmelada menys dolça en lloc de la relació móres-sucre 3:2 es pot fer 2:1
- Perquè es conservi bé una melmelada el sucre és el consevant i fer el buit és important , abaixar molt la quantitat de sucre pot posar en risc la conservació.
- Una conserva que s'envasa després de bullir durant 20 minuts no és impresindible d'esterilitzar un cop envasat . Els pots si és necessari que siguin estèrils. És imprescindible una esterilització final quan s'envasen productes no cuinats.