Cabell d'àngel


Per a fer una confitura de cabell d'àngel, va bé de posar la carabassa un parell d' hores al forn, de manera que la pell es quedi tova.





Procediment:

1. Posar la carabassa al forn dues hores
2. Partir la carabassa pel mig i treure unes quantes llavors
3. Buidar tot el contingut de la carabassa en una cassola,amb ajuda d'un ganivet i una cullera
4. Pesar el contingut de cabells d'angel obtinguts
5. Posar a bullir els cabells amb la meitat de sucre, durant uns 40 minuts (no cal afegir aigua)
6. Mentres bull anar remenant i traient les llavors.
7. Amb unes tisores tallar una mica els cabells,mentres estant bullint.
8. Retirar del foc i envasar  en calent en pots de vidre o deixar refredar a la cassola mateix per fer a continuació una coca.




Observacions:


- Quan es buida la carabassa, surt suc, que va bé d'afegir a la cassola junt amb el sucre.
- Al mercat de dissabte de la Seu d'Urgell, tot l'any es poden trobar  carabasses per fer cabell d'àngel.
- A la tardor se'n troben a molts mercats on hi ha pageses.
- Per a fer confitura de cabell d'àngel, ha de ser la carabassa adequada, no qualsevol.
- Si t'agrada molt dolç, es pot posar més sucre que la mitat del pes de cabell.
- Quan encetes un pot, si no es gasta tot, és millor congelar el que queda perquè no es faci malbé i tenir-ne per una altre coca.
- Els pots plens , es poden esterilitzar, com es fa amb les melmelades.